SVH helpt leerbedrijven bij opstellen opleidingsplan

24 sep. 2020 door SVH

Nu de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca is verplaatst naar 2021, biedt SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) leerbedrijven extra ondersteuning in het opstellen en verbeteren van opleidingsplannen. Zodat zij straks een vliegende start kunnen maken in het begeleiden van leerlingen.

Een gedegen opleidingsplan is altijd een belangrijk beoordelingspunt binnen de wedstrijd. Het is niet alleen voor de wedstrijd van belang, ook leerbedrijven zelf hebben er veel baat bij zaken goed op orde te hebben en vast te leggen hoe zij te werk gaan met het begeleiden van leerlingen. Ook in deze tijd van de coronacrisis is goede begeleiding voor leerlingen zeer waardevol, net als voor medewerkers. Het kan helpen om hen voor het (leer)bedrijf te behouden wanneer werken en leren wordt gecombineerd binnen het bedrijf.

Hulp bij verbeteren opleidingsplan
Op de website van Beste Leerbedrijf Horeca vind je als leerbedrijf tips om mee aan de slag te gaan. Met handige inzichten over het schrijven van een opleidingsplan, het opstellen van een introductie- en inwerkprogramma en het voeren van formele gesprekken. Daarnaast daagt de commissie Beste Leerbedrijf Horeca leerbedrijven dit jaar uit hun opleidingsplan naar ze toe te sturen. Deskundigen van SVH beoordelen dan het plan en geven praktische tips om te verbeteren. Met deze hulp wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor nieuwe horecamedewerkers.

Interesse?
Als leerbedrijf of leermeester je opleidingsplan laten checken? Stuur het opleidingsplan naar besteleerbedrijfhoreca@svh.nl. Dan neemt het projectteam Beste Leerbedrijf Horeca van SVH graag contact met je op.

Over de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca
Tijdens de Horecava van januari dit jaar werd Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakte op de derde plaats de lijst compleet. Dit jaar werd voor het eerst ook de titel Beste Leermeester Horeca uitgereikt. Deze prijs ging naar Nita Huning - Koster, leermeester van Partycentrum ’t Noorden in Aalten. Deze winnaars blijven ook komend jaar titeldrager. Wie de opvolgers worden, zal door de verplaatsing van de wedstrijd pas in 2022 bekend worden gemaakt. Leermeesters, docenten en leerlingen kunnen hun favoriete leerbedrijf vanaf nu wel alvast nomineren. In 2021 ontvangen de genomineerde leerbedrijven vervolgens bericht van de organisatie met de vraag of zij officieel willen meedingen voor de felbegeerde titel. Meer informatie over de wedstrijd, het SVH leermeesterschap en erkende leerbedrijven vind je via het menu op deze website. 

Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

1 dec. 2023 door SVH
lees meer
bekijk alle artikelen