VOOR LEERBEDRIJVEN


Als leermeester en leerbedrijf ben je onmisbaar voor het opleiden van jongeren in de horeca. SVH biedt daarom met Beste Leerbedrijf Horeca graag een podium aan leermeesters en leerbedrijven om hun belangrijke en onmisbare werk aan de branche te tonen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten als leerbedrijf of leermeester.

Als leerbedrijf de strijd aangaan om deze mooie titel? Zorg dat je door jouw leerling(en) of de docent waarmee je contact hebt genomineerd wordt, of meld hier zelf jouw leerbedrijf aan via onderstaande button.

Leermeester diploma
Als leermeester ga jij aan de slag met het begeleiden, beoordelen en opleiden van de vakmensen van morgen. Wil jij officieel leermeester worden om leerlingen te mogen begeleiden, dan dien je in het bezit te zijn van een leermeesterdiploma. Je kunt het SVH Diploma Leermeester halen, door drie examens succesvol af te leggen: het theorie-examen, het praktijkexamen Coachen & Begeleiden en het examen Portfolio. Lees meer over de examens SVH Leermeester.

Erkenning leerbedrijf SBB

Om leerlingen uit het beroepsonderwijs in het bedrijf te laten werken, moet het leerbedrijf erkend te zijn door SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Om het SVH Diploma Leermeester te behalen, dien je bij een erkend leerbedrijf werkzaam te zijn. Start je een nieuw bedrijf of is het bedrijf nog niet erkend als leerbedrijf? Neem dan contact op met (de regio-adviseur van) SBB. Ook zoeken leerlingen via SBB hun stage- of leerbaan, als leerbedrijf kun je daarom via het platform stagemarkt vacatures van jouw leerplaatsen toevoegen. Meer weten? Kijk op de website van SBB.

Wij helpen je verder met deze tips!

Ben jij leermeester of leidt jouw leerbedrijf leerlingen op? Wij bieden jou graag handvatten om alles uit de leerplek en –periode te halen. Bekijk de tips en trucs en ga ermee aan de slag in jouw leerbedrijf. 

Opleidingsplan
Heeft de leerling de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in zijn werk? Besteedt het leerbedrijf voldoende tijd en aandacht aan leerlingen? Biedt het bedrijf een veilige omgeving met voldoende balans tussen werk en leren? Bekijk de tips voor het maken van het opleidingsplan.

Introductie- en inwerkperiode
Neem de tijd! Een geslaagde introductie- en inwerkperiode levert het bedrijf later alleen maar voordelen op. De lengte en inhoud van de introductie- en inwerkperiode zijn afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de functie van de leerling en de werkzaamheden. Bekijk de algemene aandachtspunten voor het voeren van een compleet introductieprogramma.

Formele gesprekken
Zoals een goed opleidingsplan en een geslaagde inwerkperiode van belang zijn voor de leerperiode, is het ook van belang om aandacht te besteden aan het voeren van formele gesprekken. Een leerling opleiden is meer dan zeggen wat van hem of haar verwacht wordt. Een goede werkrelatie tussen leerling en leermeester valt of staat met goede communicatie. Bekijk de tips voor het voeren van gesprekken.

download.jpg