Voor leerbedrijven

Als leermeester en leerbedrijf ben je onmisbaar voor het opleiden in de horeca
SVH biedt met Beste Leerbedrijf Horeca een podium aan leermeesters en leerbedrijven om hun belangrijke en onmisbare werk aan de branche te tonen.

Behalen van het SVH Leermeester diploma
Wil jij officieel leermeester worden om leerlingen te mogen begeleiden, dan dien je in het bezit te zijn van een leermeesterdiploma. Je kunt het SVH Diploma Leermeester halen door drie examens succesvol af te leggen: het theorie-examen, het praktijkexamen Coachen & Begeleiden en het examen Portfolio. Op de website van SVH lees je alles over het behalen van het leermeesterdiploma.

Erkenning van het leerbedrijf door SBB
Om het SVH Diploma Leermeester te behalen, dien je bij een erkend leerbedrijf werkzaam te zijn. Start je een nieuw bedrijf of is het bedrijf nog niet erkend als leerbedrijf? Neem dan contact op met (de regio-adviseur van) SBB. Ook zoeken leerlingen via SBB hun stage- of leerbaan, als leerbedrijf kun je daarom via het platform stagemarkt vacatures van jouw leerplaatsen toevoegen. Meer weten? Kijk op de website van SBB.

Wij helpen je verder met deze tips!
Ben jij leermeester of leidt jouw leerbedrijf leerlingen op? Wij bieden jou graag handvatten om alles uit de leerplek en -periode te halen.

Bekijk de tips en trucs en ga ermee aan de slag in jouw leerbedrijf:

• Opleidingsplan en inwerkprogramma
Heeft de leerling de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in zijn werk? Besteedt het leerbedrijf voldoende tijd en aandacht aan leerlingen? Biedt het bedrijf een veilige omgeving met voldoende balans tussen werk en leren? >> Bekijk de tips voor het maken van een opleidingsplan en inwerkprogramma

• Introductieprogramma
Neem de tijd! Een geslaagde introductie- en inwerkperiode levert het bedrijf later alleen maar voordelen op. De lengte en inhoud van de introductie- en inwerkperiode zijn afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de functie van de leerling en de werkzaamheden. >> Bekijk de aandachtspunten voor het voeren van een compleet introductieprogramma

• Gesprekken voeren
Zoals een goed opleidingsplan en een geslaagde inwerkperiode van belang zijn voor de leerperiode, is het ook van belang om aandacht te besteden aan het voeren van gesprekken. Een leerling opleiden is meer dan zeggen wat van hem of haar verwacht wordt. Een goede werkrelatie tussen leerling en leermeester valt of staat met goede communicatie. 
>> Bekijk de tips voor het voeren van gesprekken

Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

1 dec. 2023 door SVH
lees meer
bekijk alle artikelen