Genomineerden Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 bekend

21 okt. 2016 door SVH

De deelnemers aan de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 zijn bekend! Dit jaar gaan ruim 80 leerbedrijven de strijd aan om de felbegeerde titel. Bekijk de deelnemers op de nominee-pagina.

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Dit is goed voor de individuele leerbedrijven en de sector als geheel. Door hier jaarlijks aandacht aan te besteden zorgen we voor de best mogelijke praktijkopleiding voor jou als leerling, de nieuwe generatie horecaprofessionals. Leren doe je in de praktijk, zeker in de horeca!

Nominaties

Afgelopen weken hebben leerlingen en docenten van mbo-scholen leerbedrijven genomineerd die volgens hen kans maken op de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2016’. De leerling weet als geen ander welk leerbedrijf kans maakt op de titel en de docent heeft veel ervaring met leerbedrijven, heeft er veel gezien en weet hoe het er aan toe gaat. Besteedt een leerbedrijf voldoende tijd en aandacht aan leerlingen? Biedt het bedrijf een veilige leeromgeving, met voldoende balans tussen werk en leren?

Verschillende rondes

Na het sluiten van de nominatieronde zijn 111 leerbedrijven genomineerd, waarvan ruim 80 leerbedrijven ook daadwerkelijk aan de verkiezing zullen deelnemen. Na de beoordelingsronde, waarin door docenten, leermeesters en leerlingen een beoordeling wordt gegeven, wordt de top 10 bekend gemaakt. De 10 leerbedrijven met de meeste punten krijgen bezoek van een commissielid dat op basis van een gesprek en checklist advies zal uitbrengen aan de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca. Dan beoordeelt de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 10 leerbedrijven en bepaalt aan de hand hiervan de top 3. De commissie bezoekt de top 3 en selecteert aan de hand van beoordelingscriteria de winnaar. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2014 en 2015. Aan de hand van de beoordelingscriteria zullen zij de winnaar bepalen, die net als vorig jaar bekend zal worden gemaakt tijdens de Horecava.

Prijzen

De winnaar krijgt de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2016 en wint eveneens de trofee, een opleidingsbudget van € 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie om zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel te drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-.

Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

1 dec. 2023 door SVH
lees meer
bekijk alle artikelen