Inschrijving Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 is geopend!

10 sep. 2023 door SVH

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is maandag 28 augustus 2023 weer van start gegaan. SVH organiseert deze wedstrijd namens en voor de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de vele erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook kunnen leerbedrijven zichzelf aanmelden voor de wedstrijd. Daarnaast maken leermeesters deze editie ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2024.

Nominatieronde gestart: doe ook mee!

Van maandag 28 augustus tot en met zondag 29 oktober 2023 kunnen leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca hun beste leerbedrijven nomineren voor de felbegeerde titel Beste Leerbedrijf Horeca. Ook kunnen leerbedrijven zichzelf aanmelden voor de wedstrijd. Want nomineren of aanmelden is de eerste stap, echt meedoen aan de wedstrijd is goud! Een nominatie voor de wedstrijd is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Je kunt dan ook ieder leerbedrijf, waarvan jij vindt dat ze uitblinken op het gebied van opleiden, nomineren voor de titel.

Ricardo Eshuis, voorzitter van de commissie Beste Leerbedrijf Horeca en directeur van SVH: “Met veel enthousiasme zetten ieder jaar vele duizenden erkende horecaleerbedrijven en leermeesters zich in om de vakmensen van de toekomst op te leiden in hun bedrijf. De praktijkervaring die studenten, leerlingen en om- en bijscholers daar opdoen is van enorme waarde voor hun verdere carrière in de horeca. In deze tijd van personeelstekorten en opkomende technologie is het juist van belang om het vak te leren onder begeleiding van goede leermeesters. SVH vindt het belangrijk om de inzet van erkende leerbedrijven en leermeesters extra onder de aandacht te brengen omdat zij ervoor zorgen dat er nog altijd een ambachtelijke praktijkopleiding is. Tijdens de laatste editie sleepte restaurant De Werf uit Veere de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 in de wacht. Het winnen van de titel was voor hen een enorme stimulans in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Welk erkend leerbedrijf in de horeca heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 verdient? Ik roep iedereen op hun favoriete leerbedrijven te nomineren en als leerbedrijf mee te doen aan de wedstrijd!”

Ook weer titel voor Beste Leermeester Horeca
Deze keer maken leermeesters ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Mark Benneker van 't Kruisselt in De Lutte werd tijdens de vorige editie als leermeester uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2022/2023. Wie wordt zijn opvolger? De beste leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken. Eshuis: “Omdat goede leermeesters van onschatbare waarde zijn, maken zij dit jaar ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Soms blinkt een leermeester namelijk zo uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Als wedstrijdcommissie willen we deze professionals in het zonnetje zetten en stimuleren dat het bedrijf waar zij werken de organisatie verder optuigt, zodat het niet alleen maar aan één persoon hangt."

Wedstrijdverloop: opdrachten maken
De nominatieronde is nu gestart, waarbij iedereen zijn favoriete horecaleerbedrijven kan nomineren. Nomineren kan tot en met zondag 29 oktober. Na de nominatie of aanmelding zijn de opdrachten direct beschikbaar in een speciaal dashboard voor het leerbedrijf, op www.besteleerbedrijfhoreca.nl. Met die opdrachten kunnen genomineerde leerbedrijven opvallen, uitblinken, punten scoren en de strijd aangaan met elkaar. Op basis van de opdrachten krijgen de leerbedrijven punten en een plaats in de ranking. Ook krijg je goed inzicht in verbeterpunten om zo een nog beter leerbedrijf te worden. Bij de opdrachten moeten de volgende zaken worden ingezonden:

- Een videopitch die laat zien waarom het leerbedrijf het beste leerbedrijf is
- Het opleidingsplan van het leerbedrijf
- Een testimonial van een student of leerling over het leerbedrijf

Bonuspunten zijn te verdienen met een publieksopdracht, waarbij leerbedrijven hun netwerk aanspreken om op ze te stemmen. Lukt het ze 150 stemmen te verzamelen, dan levert dit extra punten op in de score. Met dit element wordt het publiek actief betrokken bij de wedstrijd. Om te voorkomen dat leerbedrijven met een grote achterban een voorsprong hebben op kleinere organisaties, leveren de 150 of meer behaalde stemmen voor iedereen dezelfde hoeveelheid bonuspunten op.

Prijzenpakket
Het winnende leerbedrijf gaat naar huis met:
- Een award
- Een muurschildje met de titel
- Een ingelijste foto van het gehele team gemaakt door een professionele fotograaf
- Een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze inclusief heerlijk verzorgde lunch
- Een wildcard voor de landelijke verkiezing beste leerbedrijf voor alle sectoren
- Jaarabonnement op SVH Horecatalent, het grootste e-learingplatform voor de horeca

Top 10 en top 3
Begin november wordt bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH, die de punten van de opdrachten ook op de werkvloer zal beoordelen. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. De wedstrijdcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, het onderwijs en eerdere winnaars 't Havenmantsje en De Werf. De top 3 zal door de voltallige commissie van de wedstrijd in december worden bezocht, waarbij zij aan de hand van beoordelingscriteria vaststellen welk leerbedrijf de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 tijdens de Horecava in ontvangst mag nemen. Ook wordt een top 3 van Beste Leermeesters Horeca gekozen. De winnaar van deze titel wordt op datzelfde moment tijdens de Horecava bekendgemaakt.

Nomineer nu jouw beste leerbedrijf of meld je aan als leerbedrijf en doe mee aan de wedstrijd!

Eerdere winnaars van de titel Beste Leerbedrijf Horeca

2022/2023: De Werf in Veere
2019/2020: 't Havenmantsje in Harlingen
2018/2019: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden
2017/2018: Het Hooihuis in Roosendaal 
2016: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
2015: Vroeg in Bunnik
2014: Stempels Haarlem
2013: Hotel Greenside Texel
2012: McDonald’s Nederweert
2011: Sheraton Amsterdam Airport Hotel
2010: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud
2009: Conferentiehotel Willibrordhaeghe
2008: Restaurant Smits Koffiehuis in Amsterdam
2007: Landgoed De Wilmersberg in De Lutte

Eerdere winnaars van de titel Beste Leermeester Horeca
2022/2023: Mark Benneker van 't Kruisselt in De Lutte
2019/2020: Nita Huning-Koster van 't Noorden in Aalten

Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

1 dec. 2023 door SVH
lees meer
bekijk alle artikelen