Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH

Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitchen uit Purmerend, gevolgd door Grand Hotel De Draak uit Bergen op Zoom. Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024 uitgereikt.

Op de laatste dag van Horecava 2024 maakte Ricardo Eshuis, directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en voorzitter van de wedstrijdcommissie de winnaars bekend. De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van alle leerbedrijven en hun leermeesters, waarbij Het Noorden van Aalten extra opviel.

Het Noorden van Aalten
Eshuis: “Stapsgewijs heeft dit leerbedrijf werk gemaakt om de titel te veroveren. Na ‘Beste leermeester’ en twee keer de top 10 gehaald te hebben, bleek bij dit bedrijf alles perfect voor elkaar. Leren en werken is er een feestje: daar wordt de horeca gevierd. De samenwerking met scholen, de vele initiatieven maar vooral de structureel geweldige begeleiding van allerlei leerlingen en studenten heeft grote indruk gemaakt. Bij Het Noorden worden leerlingen en medewerkers echte ambassadeurs van het vak.”

BRASA 
Eshuis prees ook de nummer 2: “BRASA is een ambassadeur voor leren en werken in de horeca. Het leerbedrijf heeft niet alleen haar eigen zaken geweldig voor elkaar, maar helpt ook in de regio mee om het leren in de horeca te verbeteren. BRASA trekt de kar van verschillende overleggen met school, gemeente en andere leerbedrijven. De mindset om op elk vlak steeds verder te willen verbeteren, zien we terug in elke afdeling van het bedrijf.”

De Draak 
Grand Hotel De Draak, de nummer 3, is zoveel meer dan alleen leerbedrijf, aldus de wedstrijdcommissie. “Het hechte en open team vormt echt een springplank voor talent. De Draak is een omgeving waarin naast het vak ook de sociaal-emotionele ontwikkeling heel erg belangrijk is. Het bedrijf staat open voor iedereen. Ook voor leerlingen die bijvoorbeeld een slechte ervaring hebben gehad in een ander leerbedrijf. Dat maakt De Draak een warme plek om te leren. Door de opzet van het bedrijf is veel afwisseling mogelijk in het werk. De relatie met de scholen is uitzonderlijk goed en is een voorbeeld voor velen.”

Christiaan Veldman Beste Leermeester
Ook leermeester Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak werd op Horecava 2024 gehuldigd. Hij ging naar huis met de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024. Eshuis haalde Christiaans levensverhaal en levenservaring aan die maken dat hij een leerling heel goed kan enthousiasmeren. Anderen zien hem niet alleen als leermeester, maar ook vooral als coach. Het hoeft niet alleen over het vak te gaan, maar ook met ‘andere zaken’ kun je bij hem terecht. Eshuis: “Christiaan snapt heel goed dat je leerlingen niet alleen opleidt voor het eigen bedrijf, maar juist voor de sector. Hij doet er alles aan om leerlingen te laten kiezen voor het mooie horecavak. Wij zien Christiaan als een boegbeeld voor de sector, door zijn uitstraling, enthousiasme en passie.”

De twee andere kanshebbers op de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024 waren Troy Snijder van De Heerenkeet uit Kerkwerve en Eelco Linckens van Van Rossum uit Woerden.

Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

12 jan. 2024 door SVH
lees meer

Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

1 dec. 2023 door SVH
lees meer
bekijk alle artikelen